De skiband

Wat doe je als je graag met je kind wilt gaan skiën maar deze te jong is om in de skiklas te kunnen? Of wanneer het niet leuk of te vol is, of je kind wil gewoon niet in een klas? Dan zoeken veel ouders een andere oplossing en gaat men zelf iets proberen. Sjaals, stokken of gewoon tillen en tussen de benen houden zijn beproefde technieken! Herkent u ze? Dat kan natuurlijk veel beter, plezieriger en vooral veiliger!

Een skiband is een door skileraren ontwikkeld veiligheidstuig dat je omklikt bij een kind. Aan de achterkant zitten twee bevestigingspunten waar elastiek aan vastzit dat door een volwassene wordt vastgehouden. Kinderen zonder enige ervaring kunnen nu mee naar beneden van eenvoudige tot vrij steile pistes, afhankelijk van de ski-ervaringen van de volwassene. Kinderen krijgen op deze manier vertrouwen in zichzelf en in snelheid. Het kind zal steeds meer zelf gaan staan, ontwikkelt stabiliteit en kan steeds vrijer gelaten worden. Hij of zij leert zo spelenderwijs skiën. Als een kind zelf staat kan een kant los geklikt worden zodat het kind een speelruimte krijgt van zo’n 2.5 meter, maar niet van de berg kan storten!. Doordat de band elastisch is kan het kind op afstand soepel en comfortabel (voor ouder en kind) onder controle worden gehouden. Volwassenen hoeven nu zelf niet meer te bukken en kunnen meer en langere afstanden skiën. Door de mogelijkheid van het losklikken kan de band langere tijd gebruikt worden.

Wij zijn deze band gaan aanbieden omdat we er zelf zo’n goede ervaring mee gehad hebben en omdat we er veel vraag naar kregen van mensen uit onze omgeving. Als ik mijn eigen ervaring van het skiën met deze band kort beschrijf, dan is het eigenlijk zo dat deze band het leerproces bij een kind omdraait. In de klas leren ze eerst remmen en staan, met de band leren ze eerst glijden, gevoel en vertrouwen krijgen. Het gaat eigenlijk meer vanzelf en opeens gaan ze dan vanzelf remmen en bochtjes maken. Bijkomend voordeel is dat het van nature “achterover gaan hangen”, door de band vanaf het begin gecorrigeerd wordt. Ze leren vanzelf dat ze naar voren in hun schoenen moeten hangen, anders vallen ze achterover.

De band is gemaakt van zeer sterke materialen die o.a. gebruikt worden bij het bergbeklimmen. De vervaardiging is volledig met de hand.

Kijk voor een demonstratie naar de promotiefilm.